Természettudományos mk.

Természettudományos munkaközösség logó
Pénziránytű iskola
Kiemelt pénziránytű iskola logó

Váci Szakképzési Centrum

Váci szakképzési Centrum logó
Szakképzés európai hete logó
ECDL logó

A Pénz7 plakátjai

Kiemelt pénziránytű iskola logó

 

Iskolánk, mint Kiemelt Pénziránytű iskola a sikeres 2017-es projekt után ismét csatlakozott a nemzetközi Pénz7 kezdeményezéshez, melynek célja, hogy a fiatalok pénzügyi ismereteit, pénzügyi kultúráját fejlessze.

A 2018-as Pénz7-re országosan március 5-9. között került sor több, de iskolánkban a programok már korábban elkezdődtek és a zárás is csak később lesz.

Az alábbiakban összefoglaljuk a 2018-as Pénz7 legfontosabb eseményeit és mutatunk néhány olyan képet is, amelyek alapján remélhetőleg kiderül, hogy a pénzügy és a jó hangulat egyáltalán nem összeférhetetlen fogalmak. 😉  Tovább

Pénz7 - 2018.

Iskolánk 2018-ban is részt vesz a nemzetközi Pénz7 projektben, mely során számos programot kínálunk, szervezünk az iskola diákjainak: játékos jellegű pénzügyi foglalkozásokat, pénzügyi és vállalkozói témájú előadásokat, vetélkedőt, tanulmányi kirándulást…

A projekthét országos időtartama 2018. március 5-9., de iskolánkban már február 26-án elindul és március 14-ig tart.

A programok leírásai az alábbi képekre kattintva láthatóak:

Február 26-án elindul a csapatverseny, mely egy feladatlap kitöltéséből áll. A feladatlapot megkaphatjátok az osztályfőnökötöktől, de letölthetitek innen is:

A feladatlapok leadási határideje: 2018. március 8.

A feladatlapokat legjobban kitöltő csapatok vehetnek részt a március 14-i vetélkedőn, majd a későbbiekben sorra kerülő kiránduláson, melynek tervezett célpontja a Budapesti Értéktőzsde.

Arany 200

2018. február 1-jén iskolánkban járt a Petőfi Irodalmi Múzeum vándorkiállítása az Arany200BUSZ. A távolsági buszon berendezett interaktív kiállítást több mint 200 tanuló láthatta. Tovább

Megemlékezés a kommunista diktatúrák áldozatairól

A középiskolákban 2000 óta megemlékeznek a kommunizmus áldozatairól. A PSG-ben az idén több formában is sor került a megemlékezésre. Első órában a rendkívüli osztályfőnöki órák keretében, irodalmi művek, visszaemlékezések, diaképek segítségével. A második órától kezdődően a 12. F osztály diákjai tartottak rendhagyó történelem órákat. Először színvonalas kiselőadások hangoztak el Faragó Dominik, Kiss Sándor és Szabó Bence előadásában. Az előadók a diktatúrák jellemzőit, mai diktatúrákat mutattak be. Megismerhette a hallgatóság Kovács Béla független kisgazdapárti politikus életét, akit a szovjet hatóságok 1947. február 25-én letartóztattak és a szovjet GULÁG táborba hurcolták. Ezen esemény kapcsán jelölte ki a magyar országgyűlés az emléknapot. Tovább

Magyar Parasport Napja - 2018.02.22.

A Magyar Országgyűlés 2017. december 12-én egyhangúlag, tartózkodás és ellenszavazat nélkül határozatába foglalta a Magyar Parasport minden évben, február 22-én történő megün­neplését.

A LÉLEKMOZGATÓ névre keresztelt  progra­mhoz csatlakozott iskolánk is. Tovább

Örömmel fogadtuk, hogy továbbtanulási terveitek között a VSZC Petőfi Sándor Gimnáziuma Gépészeti Szakgimnáziuma és Kollégiuma szerepel.

A szóbeli elbeszélgetések ideje:

2018. február 24. (szombat) 8.00 órától
(Kérjük, hogy 2018. február 23-án 16.00 óráig jelezd számunkra, ha nem tudsz részt venni a szóbelin.)

Amennyiben a jelzett időpontban nem tudsz megjelenni, mert más intézményben is felvételizel, a szóbeli elbeszélgetésre a következő időpontot jelöljük meg:

2018. március 1. (csütörtök) 13.00 óra. Tovább

Iskolánk, mint Kiemelt Pénziránytű iskola 2018. márciusában több programot is szervez a régió diákjai számára. A környék általános iskoláiban pénzügyi témájú játékokra kerül majd sor, a régió iskolái számára pedig egy befektetési témájú vetélkedőt szervezünk.

Kiemelt Pénziránytű hét plakát

– A bejegyzést a projekt előrehaladásával párhuzamosan frissítjük majd. –

Pályaorientációs nap - 2017.12.12.

2017. december 12-én került sor iskolánkban az első pályaorientációs napra. Már korábban is szerveztünk hasonló tájékoztatókat a végzős diákok számára, de olyan projekt nap, amely minden tanulót érint, most először valósult meg iskolánkban. Tovább

E-napló

E-napló

Az e-naplóval kapcsolatos kérdéseiket az ekretapsg@gmail.com e-mail címre várjuk.

Facebook

Facebook – Francia tagozat

Facebook logó - francia tagozat

Baráti Egyesület

Aszódi Öregdiákok Baráti Egyesülete logó

PSG Konnektor

PSG konnektor

Az iskola online újsága

Ökoiskola

Ökoiskola logo

Határtalanul

Határtalanul