Természettudományos mk.
Természettudományos munkaközösség logó
Ökoiskola
Ökoiskola logo
Pénziránytű iskola
Kiemelt Pénziránytű Iskola 2019-2020
Kiemelt pénziránytű iskola logó
Váci Szakképzési Centrum
Váci szakképzési Centrum logó
Szakképzés európai hete logó
ECDL logó

Megemlékezés a kommunista diktatúrák áldozatairól

A középiskolákban 2000 óta megemlékeznek a kommunizmus áldozatairól. A PSG-ben az idén több formában is sor került a megemlékezésre. Első órában a rendkívüli osztályfőnöki órák keretében, irodalmi művek, visszaemlékezések, diaképek segítségével. A második órától kezdődően a 12. F osztály diákjai tartottak rendhagyó történelem órákat. Először színvonalas kiselőadások hangoztak el Faragó Dominik, Kiss Sándor és Szabó Bence előadásában. Az előadók a diktatúrák jellemzőit, mai diktatúrákat mutattak be. Megismerhette a hallgatóság Kovács Béla független kisgazdapárti politikus életét, akit a szovjet hatóságok 1947. február 25-én letartóztattak és a szovjet GULÁG táborba hurcolták. Ezen esemény kapcsán jelölte ki a magyar országgyűlés az emléknapot.

Ezt követően a diákok által, a családi, rokoni körben, felkutatott emléktárgyakat lehetett megtekinteni, a kommunista időszak Magyarországáról. A tárgyakkal kapcsolatban rövid leírás, és bemutatás is elhangzott.

A megemlékezés szervezését és lebonyolítását a 12 F osztály hatalmas lelkesedéssel, igényességgel végezte Kakuk Erzsébet és Erdélyi Sándorné tanárnők vezetésével. Az esemény maradandó élményt jelentett nemcsak a nap szervezőinek, hanem a résztvevő osztályoknak, tanároknak is. Köszönjük az osztály munkáját!

E-napló
E-napló

Az e-naplóval kapcsolatos kérdéseiket az ekretapsg@gmail.com e-mail címre várjuk.

Samsung Ösztöndíj Program
Samsung SDI ösztöndíj program
Beiskolázási információk
Beiskolázási információk logó
Facebook
Facebook – Francia tagozat
Facebook logó - francia tagozat
Baráti Egyesület
Aszódi Öregdiákok Baráti Egyesülete logó
PSG Konnektor
PSG konnektor

Az iskola online újsága

Fenntarthatósági hét
Fenntarthatósági hét logó
Határtalanul
Határtalanul