Természettudományos mk.
Természettudományos munkaközösség logó
Ökoiskola
Ökoiskola logo
Pénziránytű iskola
Kiemelt Pénziránytű Iskola 2019-2020
Kiemelt pénziránytű iskola logó
Váci Szakképzési Centrum
Váci szakképzési Centrum logó
Szakképzés európai hete logó
ECDL logó

aszódi Rhinok

« Nous sommes les rhinocéros, parce que le rhinocéros est un animal féroce !! »

(Mi vagyunk  a Rhinok, mert a rhino/az orrszarvú egy vadállat!!)

A rögbi kezdete az iskolánkban egy szerencsés véletlennek köszönhető: annak ellenére, hogy több évet rögbiztem három különböző országban, nem gondoltam azt, hogy a tanári munkám mellett edzéseket fogok tartani. Christophe de Mendonça munkatársam ötlete alapján az iskolai egészség- és sportnap (2017. 10. 13) alkalmából tartottam egy 60 perces Touch rugby edzést, ahol 16 résztvevő volt.

aszódi Rhinok

aszódi Rhinok

aszódi Rhinok

Ezt már sikernek tartottam, de akkor sem gondoltam arra, hogy ebből folytatás is lesz, pedig a sportnap edzésének résztvevői közölték velem, hogy szívesen felfedeznék a továbbiakban is a rögbit. Néhány tanuló maradt a touch rögbinél, és a touch rögbi edzéseket januárig tartottunk meg.

 Egy másik csoport kifejezetten érdeklődött a rendes rögbi iránt és úgynevezett 7s rögbit kezdtük gyakorolni novemberben.

aszódi Rhinok

aszódi Rhinok

aszódi Rhinok

Ősszel, meg télen is folytattuk az edzéseket.

aszódi Rhinok

Amikor tényleg túl hideg volt (erős fagyban nem lehet rögbizni, mert  egy fagyott pályán esni nem túl kellemes dolog…), taktikai megbeszélést és mérkőzés videóelemzéseket tartottunk.

Év közben néhány játékos elment, de újak is jöttek, a 7s csoport létszáma tehát nem nagyon változott: az elejétől a létszám mindig 8-10 ember között maradt. A játékosok különböző osztályokból jönnek; a többség két francia tagozatos osztályból (9.kny és 10. A) jön, de legnagyobb örömömre néhány játékos más osztályokból is jött (ráadásul az edzés főleg magyarul szokott zajlani, szükség esetén ; a franciások segítenek fordítani vagy esetleg rajzolok, ha valamit pontosítani kell). A játékosok többsége fiú, de pár lány is játszik a fiúkkal; májusban is volt egy edzés csak lány tanulókkal, ahol 6 résztvevő volt; nem kizárt, hogy jövőre rendszeresen lesznek ilyen edzések, ha elég érdeklődő lesz.

aszódi Rhinok

aszódi Rhinok

aszódi Rhinok

aszódi Rhinok

Jövőre nagyon szeretnénk folytatni a rögbit; edzések mellett barátságos mérkőzésekre illetve versenyen való indulásra gondolunk, ha leszünk elegen. Nagyon reméljük, hogy így lesz, és jövőre is várunk szeretettel minden érdeklődőt!

Adrien Quéret-Podesta.

E-napló
E-napló

Az e-naplóval kapcsolatos kérdéseiket az ekretapsg@gmail.com e-mail címre várjuk.

Samsung Ösztöndíj Program
Samsung SDI ösztöndíj program
Beiskolázási információk
Beiskolázási információk logó
Facebook
Facebook – Francia tagozat
Facebook logó - francia tagozat
Baráti Egyesület
Aszódi Öregdiákok Baráti Egyesülete logó
PSG Konnektor
PSG konnektor

Az iskola online újsága

Fenntarthatósági hét
Fenntarthatósági hét logó
Határtalanul
Határtalanul