Természettudományos mk.
Természettudományos munkaközösség logó
Ökoiskola
Ökoiskola logo
Pénziránytű iskola
Kiemelt Pénziránytű Iskola 2019-2020
Kiemelt pénziránytű iskola logó
Váci Szakképzési Centrum
Váci szakképzési Centrum logó
Szakképzés európai hete logó
ECDL logó

Pályaorientációs előadások, „Ipar a Galga mentén” kiállítás, önismereti tesztek és egyéb programok

Pályaorientációs nap 2018.

December 1-jén Pályaválasztási Napot rendeztünk intézményünkben, melyen számos programot kínáltunk tanulóink és a „külsős” érdeklődők számára. Csatlakozva az Európai Szakképzési Hét rendezvényeihez hirdettük meg programunkat „Ipar a Galga mentén” címmel. Célunk, hogy a munkaadók és iskolánk partnercégei segítségével bemutassuk a lehetséges munkahelyeket, cégeket, a modern technológiákat, melyet az iparban alkalmaznak. Szeretnénk felkelteni saját és a környező iskolák tanulóinak az érdeklődését az informatika, gépészet és elektronika területén. A kollégiumunk dísztermében megrendezett kiállítás „Nyitott Kapu” rendezvény volt és sok látogatót vonzott. Bemutatkozott az iskolánkban működő robotika szakkör is, ahol megtapasztalhattuk, hogy a robotika egyben informatika, elektronika és gépészet.

Ezen a napon az első órában tanulóink önismereti teszteket töltöttek ki, mely foglalkozás egyfajta „ráhangolódás” volt a pályaorientáció témára. A 2-3. órákban több előadást szerveztünk számos meghívott előadóval. Többek között vendégeink voltak a SZIE oktatói, akik interaktív előadásaikkal segítették a tanulókat a tájékozódásban. Szó esett az érdeklődés, a pályaismeret és a képességek szerepéről, a népszerű szakmákról, a pályaorientáció szerepéről. Előadást tartott a Campus France irodavezetője a franciaországi képzésekről, ösztöndíj lehetőségekről. Saját kollégáink és volt diákjaink, pszichológus, az OH felvételi osztályának főosztályvezető helyettese is tartottak előadásokat, motiválva a tanulókat. Hálózatépítés, programozás, AutoCAD bemutatása és számos érdekes téma került szóba. Illetve a nap folyamán folyamatosan nyílt lehetőség diákjainknak, tanár kollégáimnak, hogy megtekintsék a pályaválasztási kiállítást.

Úgy gondolom, hogy egy nagyon tartalmas napot sikerült megvalósítanunk, melyben fő szervezőként működött közre Péter Katalin szaktanár, pályaorientációs szakember kollégám és nagyban hozzá tudtunk járulni a PSG-s fiatalok pályaválasztásának megkönnyítéséhez. Az esemény remek példa volt arra is, hogy egy szombati munkanapot is lehet hasznosan tölteni az iskolában! 😊

Némethné Holló Krisztina
tagintézmény vezető

E-napló
E-napló

Az e-naplóval kapcsolatos kérdéseiket az ekretapsg@gmail.com e-mail címre várjuk.

Samsung Ösztöndíj Program
Samsung SDI ösztöndíj program
Beiskolázási információk
Beiskolázási információk logó
Facebook
Facebook – Francia tagozat
Facebook logó - francia tagozat
Baráti Egyesület
Aszódi Öregdiákok Baráti Egyesülete logó
PSG Konnektor
PSG konnektor

Az iskola online újsága

Fenntarthatósági hét
Fenntarthatósági hét logó
Határtalanul
Határtalanul