Természettudományos mk.
Természettudományos munkaközösség logó
Ökoiskola
Ökoiskola logo
Pénziránytű iskola
Kiemelt Pénziránytű Iskola 2019-2020
Kiemelt pénziránytű iskola logó
Váci Szakképzési Centrum
Váci szakképzési Centrum logó
Szakképzés európai hete logó
ECDL logó

Magyar Parasport Nap a PSG-ben - 2019.

Idén, 2019-ben, ismét csatlakozott intézményünk a LÉLEKMOZGATÓ névre keresztelt iskolai programhoz, mellyel a parasportokat és a parasportolók hihetetlen teljesítményeit és erőfeszítéseit szerettük volna közelebb hozni diákjainkhoz.

Testnevelés órák keretében diákjaink megtekintették A csodafedezet – Vitéz Halassy Olivér című dokumentumfilmet, mely kétszeres olimpiai bajnok, amputált lábú úszó- és vízilabdázó életét mutatja be. A megható alkotás beszélgetéseket indított el a parasportolók küzdelmes élettörténeteiről és a fogyatékossággal élők elfogadásról. A diákok egyet értettek film kapcsán Kiss Gergely, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóval, a film producerével:

Tisztelet a nagy öregek előtt és példa a fiatalok számára, hiszen Halassy élete a bizonyíték, hogy nem a szavak és a külsőségek, hanem a kitartó munkával elért minőség számít.”

 (Kiss Gergely)

A parasport nappal kapcsolatban aláírásgyűjtést is szerveztünk. Tanulók támogató aláírásaikkal látták el az általunk készített és a folyosón kihelyezett plakátot. A több száz aláírás a nap végére láthatóvá tette a lélekmozgató nap logóját.

Az elmúlt héten a gyerekek testnevelés órák keretei között megismerkedtek az ülőröplabda sportággal. A diákok nagyon élvezték a foglalkozásokat és elismerően beszéltek a parasortolók teljesítményeiről.

E-napló
E-napló

Az e-naplóval kapcsolatos kérdéseiket az ekretapsg@gmail.com e-mail címre várjuk.

Samsung Ösztöndíj Program
Samsung SDI ösztöndíj program
Beiskolázási információk
Beiskolázási információk logó
Facebook
Facebook – Francia tagozat
Facebook logó - francia tagozat
Baráti Egyesület
Aszódi Öregdiákok Baráti Egyesülete logó
PSG Konnektor
PSG konnektor

Az iskola online újsága

Fenntarthatósági hét
Fenntarthatósági hét logó
Határtalanul
Határtalanul