Természettudományos mk.
Természettudományos munkaközösség logó
Ökoiskola
Ökoiskola logo
Pénziránytű iskola
Kiemelt pénziránytű iskola logó
Kiemelt Pénziránytű Iskola 2019-2020
Váci Szakképzési Centrum
Váci szakképzési Centrum logó
Szakképzés európai hete logó
ECDL logó
Label France Éducation emlékplakett avatás

Label France Éducation emlékplakett avatás

2016. július 20-án a Francia Köztársaság külügyminiszterének rendelete értelmében a Váci Szakképzési Centrum Petőfi Sándor Gimnáziuma, Gépészeti Szakgimnáziuma és Kollégiuma magyar-francia két tanítási nyelvű tagozata elnyerte a megtisztelő Label France Éducation címet. Ezzel a címmel olyan intézményeket tüntetnek ki, amelyek magas színvonalon oktatják a francia nyelvet, és amelyek kiváló eredményeket érnek el a szaktárgyak idegen nyelvű oktatásában, illetve a francia kultúra terjesztésében.

A cím eléréséhez a tagozaton tanító tanároknak, tanítványaiknak komoly kritériumoknak kellett megfelelniük, az elmúlt tanévben benyújtott pályázat elbírálása után született ez a számunkra megtisztelő döntés.

Ezt a nemzetközi elismerést világszerte mintegy nyolcvan középiskola érdemelte ki, hazánkban két tanítási nyelvű iskolák kapták meg.

2016.december 1-jén ünnepélyes ceremónia keretében avattuk fel a kitüntető címmel járó emlékplakettet iskolánk falán. Rendezvényünket megtisztelték őexellenciája Éric Fournier, Franciaország magyarországi nagykövete, Hugues Denisot úr, oktatási együttműködési attasé, dr Odrobina László úr, a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára, Dudás Tibor úr, a Váci Szakképzési Centrum Főigazgatója, Révay Ágnes asszony, szakmai főigazgató helyettes, Aszód városának polgármestere Sztán István úr, a tagozat alapítója Frajna Miklós nyugalmazott igazgató úr, Bán Mihályné asszony, az Aszódi Öregdiákok Baráti Egyesületének ügyvezető elnöke, és természetesen velünk ünnepeltek a tagozat régi és jelenlegi tanárai, a tagozat diákjai.

Kollégiumunk dísztermében került sor a bensőséges ünnepségre, melyet diákjaink színes műsora tett emlékezetessé. Vendégeink elismerően nyilatkoztak a rendezvény színvonaláról, iskolánk dolgozóinak, tanulóinak vendégszeretetéről. Résztvevőknek, vendéglátóknak, szervezőknek egyaránt emlékezetes volt ez a nap.

A Label France Éducation kitüntetés nem csak a francia tagozat munkáját értékeli, egyúttal hangsúlyozza a gimnáziumi képzés létjogosultságát, fontosságát is. A francia állam, a budapesti Francia Intézet kitüntető figyelemmel kíséri a díjazott iskolák tevékenységét, sorsát.  Ez a siker mindannyiunk büszkesége. A jövőben is azon fogunk munkálkodni, hogy méltóak legyünk erre a kitüntető címre.

E-napló
E-napló

Az e-naplóval kapcsolatos kérdéseiket az ekretapsg@gmail.com e-mail címre várjuk.

Beiskolázási információk
Beiskolázási információk logó
Facebook
Facebook – Francia tagozat
Facebook logó - francia tagozat
Baráti Egyesület
Aszódi Öregdiákok Baráti Egyesülete logó
PSG Konnektor
PSG konnektor

Az iskola online újsága

Fenntarthatósági hét
Fenntarthatósági hét logó
Határtalanul
Határtalanul