Természettudományos mk.
Természettudományos munkaközösség logó
Ökoiskola
Ökoiskola logo
Pénziránytű iskola
Kiemelt pénziránytű iskola logó
Váci Szakképzési Centrum
Váci szakképzési Centrum logó
Szakképzés európai hete logó
ECDL logó

Idén második alkalommal is megrendezték a Kutatók Napját a Váci Szakképzési Centrum Petőfi Sándor Gimnáziumában. Gécziné Pila Erika, az iskola egyik fizika tanára szervezte az eseményt – Kerékgyártó Zita, Schreiner Éva tanárnők és Kovács Tamás tanár úr segítségével.

Három évvel ezelőtt az iskola megnyerte a győri Mobilis pályázatát, ahol videóra vett kísérletek elküldése volt a feladat. Később az évek során több összejövetelre is meghívták az iskolát, ahol fizikai kísérleteket mutattak be. Aztán a tanárnő arra gondolt, hogy ezt miért ne lehetne itt az iskolánkban is megcsinálni. Így a Győrben szerzett tapasztalatait és innen származó kísérleteket a sajátjaival vegyítve az itteni kutatók napja keretében mutattatta be a diákjaival. Az iskola alapítványa, Az Alma Materért Alapítvány támogatta kivitelezést.

A zuhogó eső miatt sajnos csak az alagsorban lehetett megtartani a bemutatót, de így is nagy sikert aratott. A 11-es tanulók fizikai, kémiai és biológiai kísérleteket szemléltettek, amit az aszódi általános iskolai gyerekek nézhettek meg.

Fizikai részről mechanikai, vizes és hőtani kísérletek voltak láthatók. A gyerekek saját kézzel is kipróbálhattak néhány jelenséget, plazmagömböt, tüzes habot vehettek a kezükbe, nem newtoni folyadékot tapogathattak. A biológia kísérleteknél mikroszkóppal vizsgálódhattak, a kémiai asztalnál gyulladtak robbantak a különböző vegyszerek. A kísérletekből összeállított kisfilmet hamarosan meg lehet tekinteni az iskola honlapján (www.petofi-aszod.hu).

Összességében nagyon sikeres és hangulatos nap volt. A gyerekek élvezték a kísérleteket. Reméljük, a következő években más településekről is vendégül láthatjuk a természettudományok iránt érdeklődő általános iskolásokat.

Hambalkó Dalma 11. C

E-napló
E-napló

Az e-naplóval kapcsolatos kérdéseiket az ekretapsg@gmail.com e-mail címre várjuk.

Szakmák Éjszakája 2019
Szakmák Éjszakája 2019 logó
Facebook
Facebook – Francia tagozat
Facebook logó - francia tagozat
Baráti Egyesület
Aszódi Öregdiákok Baráti Egyesülete logó
PSG Konnektor
PSG konnektor

Az iskola online újsága

Fenntarthatósági hét
Fenntarthatósági hét logó
Határtalanul
Határtalanul