Természettudományos mk.
Természettudományos munkaközösség logó
Ökoiskola
Ökoiskola logo
Pénziránytű iskola
Kiemelt pénziránytű iskola logó
Kiemelt Pénziránytű Iskola 2019-2020
Váci Szakképzési Centrum
Váci szakképzési Centrum logó
Szakképzés európai hete logó
ECDL logó

Kutatók napja - 2018.09.28.

Idén immár ötödik alkalommal került megrendezésre a Kutatók Napja iskolánkban, ahol az aszódi Csengey Gusztáv és a kartali Könyves Kálmán Általános Iskola végzős diákjai vehettek részt. Ebben az évben először a tanulók csapatai egymással versenyezhettek. A legügyesebb csapat tagjai a tudáson túl ajándékcsomagot is kaptak, mely Zsemberovszky Veronika tanárnő által főzött szappant is tartalmazott.

A középiskolás tanulókat felkészítő tanárok Pappné Kerékgyártó Zita, Szatmáriné Ádám Réka, Zsemberovszky Veronika, Vezér Anna és Varga Zoltán voltak. A vendéglátó diákok sok érdekességgel várták a fiatalabbakat, akik nyolc állomáson nyerhettek betekintést a tudományok illetve a technika világába. A fizika, a kémia, a biológia illetve földrajzhoz kapcsolódó témák mellett helyet kapott a robotika is. A csapatok animátor-diákok eligazításával állomásról állomásra vándoroltak. Közben nyolcadikosoknak is lehetőségük volt kipróbálni a kísérleteket, ha kedvük támadt hozzá: például egy rövid időre hab segítségével tüzet tarthattak a kezükben, nem newtoni folyadékot tapogathattak, egy hajszárító segítségével reptethettek egy pingpong labdát, megfigyelhettek egy plazmagömböt, és ha valaki elég bátor volt, azt is kipróbálhatta, hogy a plazmagömbre helyezett alufólia megcsippantja az ujját.

Nagyon örültünk, hogy láthattuk amint kis vendégeink érdeklődve figyelik a kísérleteket és hallgatják a hozzáfűzött magyarázatokat. Azok akik a feltett kérdéseinkre is jól válaszoltak gyarapították menlevelükben a pecsétek számát.

Sok csapat szerepelt igazán jól, egy-egy osztályban csak 1-2 pont különbséggel. Végül azok sem szomorkodtak, akik lemaradtak az ajándékokról, mivel új élményekkel gazdagodtak, sok érdekességet megtudtak. Reméljük, hogy jövőre is sikerül megszervezni ezt az eseményt és az általános iskolákból érkezők is hasonlóan lelkesek lesznek.

                                                                                                 Gazsó Ivett 11.F

E-napló
E-napló

Az e-naplóval kapcsolatos kérdéseiket az ekretapsg@gmail.com e-mail címre várjuk.

Beiskolázási információk
Beiskolázási információk logó
Facebook
Facebook – Francia tagozat
Facebook logó - francia tagozat
Baráti Egyesület
Aszódi Öregdiákok Baráti Egyesülete logó
PSG Konnektor
PSG konnektor

Az iskola online újsága

Fenntarthatósági hét
Fenntarthatósági hét logó
Határtalanul
Határtalanul