Természettudományos mk.
Természettudományos munkaközösség logó
Ökoiskola
Ökoiskola logo
Pénziránytű iskola
Kiemelt pénziránytű iskola logó
Váci Szakképzési Centrum
Váci szakképzési Centrum logó
Szakképzés európai hete logó
ECDL logó
Kutatók Napja 2017.

Kutatók Napja 2017.

A PSG Kutatók Napja rendezvény a VSzC Petőfi Sándor Gimnáziuma, Gépészeti Szakgimnáziuma és Kollégiuma szervezésében immár negyedik alkalommal nyújt lehetőséget a felső tagozatos általános iskolások számára, hogy megismerkedjenek a természettudományi tantárgyak szépségeivel, érdekességeivel. A program lebonyolítását Pappné Kerékgyártó Zita, Szatmáriné Ádám Réka, Zsemberovszky Veronika és Nagy Andrásné szaktanárok, a természettudományi munkaközösség tagjai végezték.

Az idén először az aszódi kisdiákokon kívül Kartalról és Galgagyörkről is érkeztek csoportok. Kísérletek sokasága várta az érdeklődőket.  A fiatalok érdekes és változatos fizikai, biológiai és kémiai programokon vehettek részt, melynek szervezésében elsősorban a 10. A osztályos tanulók segítettek a szaktanároknak, de természetesen iskolánk több tanulója is bekapcsolódott a programba segítőként, szervezőként.

A hozzánk látogató diákok teljes biztonságban figyelhették meg, illetve próbálhatták ki a látványos kísérleteket. Érzékelhető volt a tanulók ámulata és érdeklődése, mikor közelről tapasztalták meg mindazt, amiről eddig csupán csak a tankönyvekben olvashattak. Rengeteg jelenségről szereztek hasznos tudást.

Az alábbi képen az egyik általános iskolás diák leírását olvashatjuk arról, hogy mi tetszett neki leginkább a projektnapon.

Kutatók Napja 2017.

TOVÁBBI VÉLEMÉNYEK

Köszönjük Szászi Tibor Tanár Úrnak, hogy összegyűjtötte a kartali általános iskolás vendégeink véleményeit!

A nap végén örömmel figyeltük, hogy a diákok élménnyel gazdagon távoztak és beszélgettek a kísérleteinkről. Ez az, ami új lendületet ad és inspirálja a természettudományi munkaközösséget arra, hogy a rendezvényt jövőre is megszervezze.

E-napló
E-napló

Az e-naplóval kapcsolatos kérdéseiket az ekretapsg@gmail.com e-mail címre várjuk.

Szakmák Éjszakája 2019
Szakmák Éjszakája 2019 logó
Facebook
Facebook – Francia tagozat
Facebook logó - francia tagozat
Baráti Egyesület
Aszódi Öregdiákok Baráti Egyesülete logó
PSG Konnektor
PSG konnektor

Az iskola online újsága

Fenntarthatósági hét
Fenntarthatósági hét logó
Határtalanul
Határtalanul