Természettudományos mk.
Természettudományos munkaközösség logó
Ökoiskola
Ökoiskola logo
Pénziránytű iskola
Kiemelt pénziránytű iskola logó
Kiemelt Pénziránytű Iskola 2019-2020
Váci Szakképzési Centrum
Váci szakképzési Centrum logó
Szakképzés európai hete logó
ECDL logó
Kutatók Napja 2017.

Kutatók Napja 2017.

A PSG Kutatók Napja rendezvény a VSzC Petőfi Sándor Gimnáziuma, Gépészeti Szakgimnáziuma és Kollégiuma szervezésében immár negyedik alkalommal nyújt lehetőséget a felső tagozatos általános iskolások számára, hogy megismerkedjenek a természettudományi tantárgyak szépségeivel, érdekességeivel. A program lebonyolítását Pappné Kerékgyártó Zita, Szatmáriné Ádám Réka, Zsemberovszky Veronika és Nagy Andrásné szaktanárok, a természettudományi munkaközösség tagjai végezték.

Az idén először az aszódi kisdiákokon kívül Kartalról és Galgagyörkről is érkeztek csoportok. Kísérletek sokasága várta az érdeklődőket.  A fiatalok érdekes és változatos fizikai, biológiai és kémiai programokon vehettek részt, melynek szervezésében elsősorban a 10. A osztályos tanulók segítettek a szaktanároknak, de természetesen iskolánk több tanulója is bekapcsolódott a programba segítőként, szervezőként.

A hozzánk látogató diákok teljes biztonságban figyelhették meg, illetve próbálhatták ki a látványos kísérleteket. Érzékelhető volt a tanulók ámulata és érdeklődése, mikor közelről tapasztalták meg mindazt, amiről eddig csupán csak a tankönyvekben olvashattak. Rengeteg jelenségről szereztek hasznos tudást.

Az alábbi képen az egyik általános iskolás diák leírását olvashatjuk arról, hogy mi tetszett neki leginkább a projektnapon.

Kutatók Napja 2017.

TOVÁBBI VÉLEMÉNYEK

Köszönjük Szászi Tibor Tanár Úrnak, hogy összegyűjtötte a kartali általános iskolás vendégeink véleményeit!

A nap végén örömmel figyeltük, hogy a diákok élménnyel gazdagon távoztak és beszélgettek a kísérleteinkről. Ez az, ami új lendületet ad és inspirálja a természettudományi munkaközösséget arra, hogy a rendezvényt jövőre is megszervezze.

E-napló
E-napló

Az e-naplóval kapcsolatos kérdéseiket az ekretapsg@gmail.com e-mail címre várjuk.

Beiskolázási információk
Beiskolázási információk logó
Facebook
Facebook – Francia tagozat
Facebook logó - francia tagozat
Baráti Egyesület
Aszódi Öregdiákok Baráti Egyesülete logó
PSG Konnektor
PSG konnektor

Az iskola online újsága

Fenntarthatósági hét
Fenntarthatósági hét logó
Határtalanul
Határtalanul