Természettudományos mk.
Természettudományos munkaközösség logó
Ökoiskola
Ökoiskola logo
Pénziránytű iskola
Kiemelt Pénziránytű Iskola 2019-2020
Kiemelt pénziránytű iskola logó
Váci Szakképzési Centrum
Váci szakképzési Centrum logó
Szakképzés európai hete logó
ECDL logó

A Pénz7 plakátjai

Kiemelt pénziránytű iskola logó

 

Iskolánk, mint Kiemelt Pénziránytű iskola a sikeres 2017-es projekt után ismét csatlakozott a nemzetközi Pénz7 kezdeményezéshez, melynek célja, hogy a fiatalok pénzügyi ismereteit, pénzügyi kultúráját fejlessze.

A 2018-as Pénz7-re országosan március 5-9. között került sor több, de iskolánkban a programok már korábban elkezdődtek és a zárás is csak később lesz.

Az alábbiakban összefoglaljuk a 2018-as Pénz7 legfontosabb eseményeit és mutatunk néhány olyan képet is, amelyek alapján remélhetőleg kiderül, hogy a pénzügy és a jó hangulat egyáltalán nem összeférhetetlen fogalmak. 😉 

A Pénz7-es plakátok elkészítésében nagy szerepet játszott Zsemberovszky Veronika tanárnő és a 11. A osztály diákjai.

Programok az egész iskola számára – csapatverseny és vetélkedő

Iskolánk diákjai 3 fős csapatokba szerveződve igyekeztek megbirkózni egy komoly és kevésbé komoly kérdéseket egyaránt tartalmazó feladatlappal, melynek kitöltésére több, mint egy hét állt a rendelkezésükre.

A feladatlapot legjobban kitöltő 8 csapat részvételével rendeztük meg 2018. március 14-én a csapatverseny döntőjét. A játékos feladatokkal tarkított döntőben végül a 11. D osztály „Két Dani meg egy kicsi” csapata (Hodor Dániel, Varga Dániel és Kiss Bence) bizonyult a legjobbnak, mögöttük a 10. A és a 11. F „Knaboj” (Frey Konstantin, Cornet Vencel és Szekrényes Bálint) és a 10. E „Bukta Bt.” csapata (Djácsuk Mirkó, Kovács Koppány és Hadrik Máté) végzett.

A döntős csapatok tagjai, kiegészülve a más programokon ügyes diákokkal, egy exkluzív jutalomúton vehetnek részt, melynek célpontja nem más, mint a Budapesti Értéktőzsde!

Pénz7- 2018

Programok a 9-10. évfolyam számára

Kakuk Erzsébet és Pappné Kerékgyártó Zita tanárnő moderálásával került sor tíz osztályban a „Ki ehet a végén?” és a „Valutapiac” játékokra, melyek során a diákok  – szó szerint – formabontó módon ismerkedhettek meg a kereslet-kínálat törvényszerűségével.  A játékok során a tanárnők munkáját a 11. B osztály diákjai segítették.

A Pénz7 több szakórán is felmerült.

Biológia – Az USA nemzeti parkjai és a pénz  – Zsemberovszky Veronika

Angol nyelvi órák – „Money matters” – Péter Katalin

Külsős előadók

Szinte minden nap érkeztek előadók az iskolába és pénzügyi vagy vállalkozási témájú előadásokat, foglalkozásokat tartottak.

2018. március 5.: NAV

Hétfőn a Nemzeti Adó-és Vámhivatal 7(!) munkatársa érkezett iskolánkba és 4 osztálynak 4-4 foglalkozást. Az adózás általános kérdései mellett hamis áruk és intézkedéstaktikai bemutatóra is sor került.

2018. március 6.: Tasnádi Gergely, a Péceli Mozgásműhely tulajdonosa (vállalkozó)

Tasnádi Gergely, iskolánk régi diákja bemutatta, hogy hogyan lehet felépíteni és működtetni egy vállalkozást. Üzleti terv, befektetés, marketing és a napi rutin…

Az előadás végén Tasnádi Gergely egy rövid interjút is adott.

2018. március 7.: Vidra Bence, DJ, Trafik Pub (vállalkozó)

Vidra Bence, szintén iskolánk régi diákja azt mutatta be a diákoknak, hogy hogyan lehet megvalósítani egy tinédzserkori célt. (Huszonöt körömmel kell kapaszkodni”!).

Az előadás végén Vidra Bence egy rövid interjút is adott.

2018 március 9.: Czirják Gábor, Erste Befektetési Zrt., Erste Trader termékmenedzser

Czirják Gábor előadásának témája a tőzsde működése és a tőzsdepszichológia volt. A magas szintű szakmai előadást játékos feladatok és online közönségszavazások tarkították.

A Pénz7 programok zárása 2018. április 12-én lesz, amikor is az iskolai Pénz7 során legaktívabb diákok egy jutalomúton vehetnek részt a Budapesti Értéktőzsdén!

Köszönjük a meghívott előadóknak, a programot segítő kollégáknak, hogy a Pénz7 projekt sikeréhez hozzájárultak!

A Pénz7 eseményeit az iskola tanárai és diákjai fotózták, köztük köszönjük Németh Kamilla 10. F osztályos tanuló munkáját.

Pénz7 - 2018

E-napló
E-napló

Az e-naplóval kapcsolatos kérdéseiket az ekretapsg@gmail.com e-mail címre várjuk.

Samsung Ösztöndíj Program
Samsung SDI ösztöndíj program
Beiskolázási információk
Beiskolázási információk logó
Facebook
Facebook – Francia tagozat
Facebook logó - francia tagozat
Baráti Egyesület
Aszódi Öregdiákok Baráti Egyesülete logó
PSG Konnektor
PSG konnektor

Az iskola online újsága

Fenntarthatósági hét
Fenntarthatósági hét logó
Határtalanul
Határtalanul