Természettudományos mk.
Természettudományos munkaközösség logó
Ökoiskola
Ökoiskola logo
Pénziránytű iskola
Kiemelt Pénziránytű Iskola 2019-2020
Kiemelt pénziránytű iskola logó
Váci Szakképzési Centrum
Váci szakképzési Centrum logó
Szakképzés európai hete logó
ECDL logó

Rögbi

2017. október 13-án iskolánkban ismét megrendezésre került az Egészségünkért projektnap, melynek a szórakoztatáson kívül a célja, hogy felhívja a figyelmet az egészséges életmód olyan összetevőire, vetületeire is, melyek a médiában a kívánatosnál talán kisebb figyelmet kapnak. Az előadások és egyéb programok mellett számos sporteseményt is szerveztek az iskola tanárai, az iskolán belül és kívül egyaránt.

Az iskolába belépve már adott volt a hangulat…

A büfét a 9. KNY osztály diákjai szervezték!

A számos előadás és sportprogram mindegyikét nem tudjuk részletesen bemutatni, de néhány kép segítségével megpróbáljuk átadni a nap hangulatát.

I. Előadások

Az előadásokra a reggeli órákban került sor, melyet az iskola tanárai és vendégelőadók tartottak. A diákok a projektnapot megelőző napokban maguk választhatták ki, hogy melyekre szeretnének menni.

Az előadások közül több kivételes is volt. Ilyen volt Farkas Roland 11. D osztályos tanuló előadása és bemutatója az elsősegélynyújtás alapjairól. Roland nem véletlenül vállalkozott arra, hogy erre a napra diákból tanárrá változzon. Roland több alkalommal is részt vett elsősegély- és katasztrófavédelmi versenyeken, miközben tagja Héhalom Polgárőrségének is.

A fentieken kívül a diákok mentális egészségére fókuszált Márton Ildikó tanárnő „Lazítani tudni kell” foglalkozása, Szatmáriné Ádám Réka tanárnő pedig a kozmetikumok elemzését megelőzően a koreai (!) bőrápolás rejtelmeivel is foglalkozott. Érdekesség, hogy a szintén a lányokat megcélzó szappanfőzés viszont inkább a fiúkat érdekelte.

Az előadások mellett számos sportprogramra került sor.

Iskolánk történetében először került sor rögbi edzésre, sőt, egy rögbi meccsre is! Az edzést és a meccset iskolánk új tanára, Adrien Quéret-Podesta szervezte, aki egyébként régebben a Pécsi Indiánok rögbicsapatot erősítette. Az ötlet iskolánk másik francia anyanyelvű tanárától, Christophe de Mendocatól származott.

A rögbit követően a műfüves pályán foci, míg az iskola másik külső pályáján streetball következett, a tornateremben pedig Tóth Marianna tanárnő irányításával az iskola floorball játékosai edzettek. Az iskola csapatai az elmúlt években szép sikereket értek el az országos versenyeken is!

Több sporteseményre valósult meg az iskolán kívül is. Totóval kísért akadályversenyre, Erdélyi Zsuzsanna tanárnő szervezésében túrára került sor, míg H. Takács Gabriella tanárnő vezetésével az iskola diákjai lefutották az iskola három betűjét, azaz a P – S – G alakzatot.

A futást előtt a diákok Sparthatlon-stílusban igyekeztek ráhangolódni a programra…

Voltak, akik ugyan az iskola termeiben maradtak, de ők sem maradtak mozgás nélkül.

A napot eredményhirdetés zárta, mely során a nap folyamán a legügyesebb, legaktívabb diákokat kisebb ajándékokkal jutalmaztuk.

Bátran kijelenthetjük, hogy egy fárasztó, de jó hangulatú napot tudhatunk magunk mögött.  Bízunk abban, hogy a projektnap során mindenkinek sikerült maradandó élményekkel gazdagodnia.

EGÉSZSÉGÜNKRE!

E-napló
E-napló

Az e-naplóval kapcsolatos kérdéseiket az ekretapsg@gmail.com e-mail címre várjuk.

Samsung Ösztöndíj Program
Samsung SDI ösztöndíj program
Beiskolázási információk
Beiskolázási információk logó
Facebook
Facebook – Francia tagozat
Facebook logó - francia tagozat
Baráti Egyesület
Aszódi Öregdiákok Baráti Egyesülete logó
PSG Konnektor
PSG konnektor

Az iskola online újsága

Fenntarthatósági hét
Fenntarthatósági hét logó
Határtalanul
Határtalanul