Természettudományos mk.
Természettudományos munkaközösség logó
Ökoiskola
Ökoiskola logo
Pénziránytű iskola
Kiemelt Pénziránytű Iskola 2019-2020
Kiemelt pénziránytű iskola logó
Váci Szakképzési Centrum
Váci szakképzési Centrum logó
Szakképzés európai hete logó
ECDL logó

A Pénz7 plakátjai

A korábbi évekhez hasonlóan iskolánk a 2018/19-es tanévben is a Pénziránytű iskolahálózat tagja, így különösen nagy jelentőséggel bírt a február 25 – március 1. között megrendezett Pénzügyi és vállalkozói témahét programjának összeállítása. A Pénz7 célja, hogy már fiatal kortól segítse a pénzügyek iránt érdeklődő diákokat ismereteik bővítésében, és felhívja a figyelmüket a mindennapi pénzügyi tudatosságra.

Az idei tanévben 12 kolléga aktív részvételével 22 osztályban tartottunk sikeres pénzügyi témájú órákat. A tanórák többségén az idei Pénz7 kiemelt témája az „Okosan a befektetésekről” tanagyag került feldolgozásra, de korábbi témahetek anyagaiból is válogattak a kollégák, így számolhattak a diákok a szalagavató költségeivel, illetve egy képzeletbeli család havi kiadásaival.

A rendhagyó órák megtartása során két banki önkéntest is köszönthettünk iskolánkban, a 10. D és a 9. A osztályokban: dr. Monori Beáta (MNB) és Szendrő Attila (MFB) érkezett az órákra.

A hagyományos pénzügyi játékok – Ki ehet a végén? , Gyümölcspiac – mellett az Értem a pénzem! elnevezésű társasjáték is sikert aratott. A vállalkozásokkal kapcsolatos ismeretekkel, gyakorlati tudnivalókkal két osztályban – 9. E és 12. E- foglalkoztak a diákok.

Előkészületek a pénzügyi szakkörösök részvételével

Okosan a befektetésekről! a Pénz7 kiemelt témája a 12. D, 11. D és 9. F osztályokban, Könczöl Rita és Pappné Kerékgyártó Zita tanárnő vezetésével.

A 10. D és 9. A osztályokban két pénzügyi szakember is segítette Veres Erika és Csibi Gyöngyi munkáját.

Lelkesedéssel: pénzügyek az angol órákon a 11. A és 12. F osztályokban, akik bemutatták: Mélykuti Kinga, Cornet Vencel, Frey Konstantin

Akik a szalagavató várható költségeit számolták a 9. D és 10. E osztályokban, Zsemberovszky Veronika és Erdélyi Sándorné segítségével.

Ki ehet a végén? pénzügyi játék a 10. E osztályban. Középen a legmegbízhatóbb segítők a 12. B osztályból: Rubik Eszter és Valent Marica

A befektetések típusait diákok mutatják be a 12. E osztályban. A „megbízó” Csobán Attila, a lehetőségekről Szegedi Nándi beszélt.

Értem a pénzem! című társasjáték a 12. F osztályban.

E-napló
E-napló

Az e-naplóval kapcsolatos kérdéseiket az ekretapsg@gmail.com e-mail címre várjuk.

Samsung Ösztöndíj Program
Samsung SDI ösztöndíj program
Beiskolázási információk
Beiskolázási információk logó
Facebook
Facebook – Francia tagozat
Facebook logó - francia tagozat
Baráti Egyesület
Aszódi Öregdiákok Baráti Egyesülete logó
PSG Konnektor
PSG konnektor

Az iskola online újsága

Fenntarthatósági hét
Fenntarthatósági hét logó
Határtalanul
Határtalanul