Természettudományos mk.
Természettudományos munkaközösség logó
Ökoiskola
Ökoiskola logo
Pénziránytű iskola
Kiemelt Pénziránytű Iskola 2019-2020
Kiemelt pénziránytű iskola logó
Váci Szakképzési Centrum
Váci szakképzési Centrum logó
Szakképzés európai hete logó
ECDL logó
Fenntarthatósági témahét és Egészségünkért nap - 2020.

A Fenntarthatósági témahét időpontját országosan változtatták meg a covid-19 okozta helyzet miatt. Ehhez alkalmazkodva a mi iskolánkban is október 5-9 között rendeztük meg, melynek zárása a már évről-évre megrendezésre kerülő Egészségünkért nap volt.

A programok összeállítása során tekintettel kellett lenni a még mindig fennálló helyzetre. Így például törekedtünk arra, hogy különböző osztályok tanulói ne vegyenek részt zárt térben közös programokon. Az Egészségünkért napon megszokott közös reggeli készítést és annak elfogyasztását is mellőztük. A cél az volt, hogy a tanulók figyelmét ezen a héten a környezetünk védelmére fordítsuk, hogy beszélgessünk a bolygónkat érő hatásokról (pl.: üvegházhatás), ezek kiváltó okairól. Számba vegyük, hogy tehetünk-e valamit mi – egyéni szinten – azért, hogy a következő nemzedékek egy élhető Földet kapjanak örökül. Erre az osztályfőnöki órák nyújtottak alkalmat, de előkerült egyéb tanítási órákon is ez a téma.

A hét elején két projektet hirdettünk ki, az egyik a „PET palack új köntösben”, a másik a „Nemzeti Park projekt”. Az előbbi során az egyszer használatos palackok újrahasznosításának lehetőségeire vártunk ötleteket. Az elkészült műveket egy-egy tanuló vagy osztályközösség valósította meg, így ebben a két kategóriában kerültek értékelésre.

Osztály kategória:

  1. hely: Eiffel torony 11.A
  2. hely: Hajó 9.E
  3. hely: Pumba cipő 10.E

Egyéni kategória:

  1. helyezett: Ecker Dorián 9.F
  2. helyezett: Diószegi Bátor 10.D
  3. helyezett: Kozma Olivér 9.D és Füleki József 9.D megosztva

Hétfőn sorsoltuk ki Magyarország négy nemzeti parkjának jellemzéséhez a csapatokat, ami 4-4 osztály közös munkáját eredményezte ezen a héten. Az iskola 4 különböző pontján, a folyosókon elhelyezett felületekre kerültek péntekre a plakátok, melyeket rajzokkal, képekkel, útvonaltervekkel, különböző leírásokkal, receptekkel, QR kódos információkkal láttak el a diákok. Az első helyezett a Körös-Maros Nemzeti Park csapata lett a 10.F; 10.E; 10.D és 12.F osztályok tartoztak ide, második helyezett a Balaton Felvidéki Nemzeti Park csapata: 9.E; 11. A; 12.A; 9.A-Kny. Harmadik helyezett az Aggteleki Nemzeti Park csapata lett: 11.F; 12.D; 9.D; 10.A és a negyedik a Hortobágyi Nemzeti Park csapata: 11. D; 11.E; 9.F; 12.E.

Az egészségünkért napon az első órában az iskola tanulói a ZöldOkos kupa feladataiból összeállított kvíz kérdéseket oldottak meg, majd az egészséges táplálkozáshoz köthető szavakkal, kifejezésekkel Activity játék zajlott a következő órában. A nap további részét épületen kívül a szabad levegőn töltötték a diákok: volt akadályverseny, selfi futás vagy túra, vátófutás és TOTO; petannque; M27-es hatlapú csavaranya célbadobó verseny, foci és nem utolsósorban előadás az udvaron „A vegetáriánus életmód előnyei” címmel.

Az ötödik órában került sor a Fenntarthatósági témahét illetve az Egészségünkért nap lezárására, a versenyeredmények kihirdetésére és a díjak átadására. Ez úton is szeretnénk köszönetet mondani azoknak a szülőknek, akik felajánlásaikkal hozzájárultak ehhez.

E-napló
E-napló

Az e-naplóval kapcsolatos kérdéseiket az ekretapsg@gmail.com e-mail címre várjuk.

Samsung Ösztöndíj Program
Samsung SDI ösztöndíj program
Beiskolázási információk
Beiskolázási információk logó
Facebook
Facebook – Francia tagozat
Facebook logó - francia tagozat
Baráti Egyesület
Aszódi Öregdiákok Baráti Egyesülete logó
PSG Konnektor
PSG konnektor

Az iskola online újsága

Fenntarthatósági hét
Fenntarthatósági hét logó
Határtalanul
Határtalanul