Természettudományos mk.
Természettudományos munkaközösség logó
Ökoiskola
Ökoiskola logo
Pénziránytű iskola
Kiemelt Pénziránytű Iskola 2019-2020
Kiemelt pénziránytű iskola logó
Váci Szakképzési Centrum
Váci szakképzési Centrum logó
Szakképzés európai hete logó
ECDL logó

Digitális témahét - 2017

A Digitális Témahét fő célja a digitális pedagógia módszertanának népszerűsítése és elterjesztése a köznevelésben.  A program fontos törekvése, hogy a digitális kompetenciafejlesztés az informatika órán túl kiterjedjen más tantárgyakra is. A tanórákon ezen a héten is gyakran használtunk digitális eszközöket.

A 12. e osztályban matematika órán  a halmazelméleti feladatokat oldottuk meg a számítógép segítségével. A 11.-es fakultációsok a kombinatorika témaköréből kaptak áttekintést és interaktív keresztrejtvényt.

A Geogebra hasznos segítség a matematika tanulásához, most is megnéztük a sinusfüggvény transzformációit. Így jobban kedvet kapnak a tanulók a függvények jellemzéséhez. Informatika órákon sokat beszélgettünk az internet árnyoldalairól is, erről négy osztály tanulói PowerPoint bemutatót készítettek. Egy másik órán egy elképzelt tanórához kellett képeket, videókat keresniük a diákoknak, és megtervezni a teljes földrajz-vagy biológia, kémia órát. Beszéltünk az e-Twinning előnyeiről; talán a mi iskolánk is bekapcsolódik ebbe a hasznos programba.

A nyelvtanárok rendszeresen használnak CD-lejátszót az óráikon, de most a Youtube segítségével videofilmeket is láttak a tanulók. Magyarórákon is gyakori a PowerPoint-tal készített tanulói kiselőadás. Nemcsak a témahéten, hanem szinte minden héten készítenek ilyen bemutatót a diákok.

Most Móricz Zsigmondról szólt egy beszámoló. Történelemből is több órán használtak digitális eszközöket a tanárok. Fizikaórán a gravitációs gyorsulást dolgozták fel a számítógép segítségével.

Ezen kívül több órán is érdekesebbé tették a tanárok a tananyagot a digitális eszközök felhasználásával. A Digitális Témahét elérte a célját: ráirányította a figyelmet a digitális eszközök sokoldalúságára, élvezetesebbé váltak így a tanórák a diákok számára.

Kovács Ildikó

 

 

E-napló
E-napló

Az e-naplóval kapcsolatos kérdéseiket az ekretapsg@gmail.com e-mail címre várjuk.

Samsung Ösztöndíj Program
Samsung SDI ösztöndíj program
Beiskolázási információk
Beiskolázási információk logó
Facebook
Facebook – Francia tagozat
Facebook logó - francia tagozat
Baráti Egyesület
Aszódi Öregdiákok Baráti Egyesülete logó
PSG Konnektor
PSG konnektor

Az iskola online újsága

Fenntarthatósági hét
Fenntarthatósági hét logó
Határtalanul
Határtalanul