Természettudományos mk.
Természettudományos munkaközösség logó
Ökoiskola
Ökoiskola logo
Pénziránytű iskola
Kiemelt Pénziránytű Iskola 2019-2020
Kiemelt pénziránytű iskola logó
Váci Szakképzési Centrum
Váci szakképzési Centrum logó
Szakképzés európai hete logó
ECDL logó

Tanulónk, Kovács Magor Ménrót  a Doni Hősök Emléktúrán beszámolóját itt olvashatják:

Doni Hősök Emléktúra
Kovács Hunor Álmos

A Doni Hősök Emléktúra idén 22. alkalommal lett megszervezve. Az országban számos területen lett végrehajtva más időpontokban, de én a Magyar Királyi 106-os tüzér hagyományőrző egyesület tagjaként hajtottam végre. A túra 2022.01.27-től 2022.01.30-ig tartott. Első nap Mikóháza településen volt megemlékezés, majd másnap indult a túra Háromhutára. Így első nap 31 kilométert tettünk meg 800 m-es szintkülönbséggel. Háromhután szintén tartottunk megemlékezést. Természetesen a településeken belül alakzatban, menetelve haladtunk, mint az akkori katonák. 28-án indultunk Regécre és Baskóra, ezen a napon 17 kilométert tettünk meg. A túrát korhű felszereléssel és ruházatban hajtottam végre, de számos civil öltözetű személy is teljesítette velünk együtt.

Kovács Magor Ménrót 11.D

Testvérem, Kovács Hunor Álmos 60 km-es távot teljesített, 30 km-t mindkét nap. Szintén korabeli felszerelésben és egyenruhában a teljes menetfelszerelés súlyával. Gödöllőről indulva Isaszeg felé volt a túra mindkét nap, de változó útvonalon. Hunor, csapat hiányában a 30km-t egyedül tette meg. A másik 30 km-t Mátai Levente osztálytársával teljesítette, aki civil öltözetben kísérte őt. A megemlékezés virága is el lett helyezve szombaton a közeli emlékműnél.

Fontosnak tartjuk az ilyen rendezvényeket, hiszen az ember kiszakad egy kicsit a komfortzónájából és ha csak egy töredékét is, de kicsit érezheti hogy az ősei min mehettek keresztül, és talán akkor máshogyan értékeljük amink most van. 

Doni Hősök Emléktúra
Doni Hősök Emléktúra
E-napló
E-napló

Az e-naplóval kapcsolatos kérdéseiket az ekretapsg@gmail.com e-mail címre várjuk.

Samsung Ösztöndíj Program
Samsung SDI ösztöndíj program
Beiskolázási információk
Beiskolázási információk logó
Facebook
Facebook – Francia tagozat
Facebook logó - francia tagozat
Baráti Egyesület
Aszódi Öregdiákok Baráti Egyesülete logó
PSG Konnektor
PSG konnektor

Az iskola online újsága

Fenntarthatósági hét
Fenntarthatósági hét logó
Határtalanul
Határtalanul