Természettudományos mk.
Természettudományos munkaközösség logó
Ökoiskola
Ökoiskola logo
Pénziránytű iskola
Kiemelt Pénziránytű Iskola 2019-2020
Kiemelt pénziránytű iskola logó
Váci Szakképzési Centrum
Váci szakképzési Centrum logó
Szakképzés európai hete logó
ECDL logó
Parlament
Parlament

Február 25-27 között hárman vettünk részt a programon, én, az osztálytársam Őszi Jákob és Erdélyi Zsuzsanna történelemtanárunk. Péntek délután elfoglaltuk a szállásunkat a Budapest Szállóban Majd elvittek minket a Szent Margit Gimnáziumba, ahol a Rákóczi Szövetség elnöke köszöntött minket, majd a Mathias Corvinus Collegium képviselőjeének előadását hallgattuk meg. A vacsora után egy ismerkedési est keretén belül megismerkedtünk a jelenlévő diákokkal. Köztük volt, aki Magyarországról érkezett, de voltak, akik határon túlról érkeztek.

Másnap a reggeli után újra a Szent Margit Gimnázium felé vettük az irányt. Érkezésünk után tájékoztattak minket a Rákóczi Szövetség 2022. évi programjairól. Utána közönségtalálkozó a Hazajárók csapatával. A magazin két vezető személyisége bemutatkozott és elmesélték, hogy hogyan állítják elő a műsorukat és kicsit a saját történetüket is megosztották velünk. A műsoruk végeztével megtekinthettünk kettő montázst az eddigi munkáikról. Utána Takaró Mihály irodalomtörténész előadását hallgathattuk meg a kommunizmus áldozatairól. Ebéd után meglátogattuk az Országházat, ahol nagyon sok érdekességet tudtunk meg az épületről és annak történetéről. A Parlament látogatása után a Szent István Bazilikába mentünk. A vacsoránkat egy nagyszerű dunai hajókázás keretében fogyasztottuk el.

Hazajáró
Hazajáró

Vasárnap a reggeli után újra a Szent Margit Gimnáziumba mentünk. A délelőtt folyamán meghallgattunk egy párkapcsolatról és párkeresésről szóló előadást. Az előadásban Hal Melinda szakpszichológus, Hegedűs Endre és felesége Hegedűs Katalin, valamint Horváth Ágnes vett részt. Az előadás érdekes és sok hasznos információval volt tele. Az előadás után mindenki elindult hazafele.

Bedő Bence 10. D osztályos tanuló

E-napló
E-napló

Az e-naplóval kapcsolatos kérdéseiket az ekretapsg@gmail.com e-mail címre várjuk.

Beiskolázási információk
Beiskolázási információk logó
Facebook
Facebook – Francia tagozat
Facebook logó - francia tagozat
Baráti Egyesület
Aszódi Öregdiákok Baráti Egyesülete logó
PSG Konnektor
PSG konnektor

Az iskola online újsága

Fenntarthatósági hét
Fenntarthatósági hét logó
Határtalanul
Határtalanul